Bijles

Heeft jouw kind een extra steuntje in de rug nodig ? Eerst weer even wat succesjes opdoen zodat zijn zelfvertrouwen weer groeit? Tijdelijk wat extra uitleg over bijvoorbeeld breuken, werkwoordspelling of metriek stelsel kan hij vast wel gebruiken. Tijdelijk maar, want ik boor de eigen kracht aan.  Samen zoeken wij uit waar jouw kind  het sterkst in is. En vanuit deze kracht kan hij eerst met wat extra hulp, maar later zelf ook de moeilijkere uitdagingen aan.

Bijles door een ervaren leerkracht die buiten het hokje durft  mee te denken met jouw kind die centraal staat.
Want creativiteit en anders denken is nodig om toch tot het gewenste resultaat te komen. Een manier van leren ontdekken die past bij jouw kind, zodat hij toch mee kan komen in de klas.

Bijles in onderdelen die nog niet zelfstandig lukken in de klas zoals :

 • breuken
 • procenten
 • verhoudingen
 • oppervlakte, omtrek en inhoud
 • delen met rest
 • begrijpend lezen
 • spelling ( lastige woorden)
 • werkwoordspelling
 • zinsontleding / woord benoemen
 • Engelse grammatica
 • tempo lezen ( AVI)

We kijken samen naar wat jouw kind hoort te beheersen. Per leerjaar zijn er doelen opgesteld die ons uitgangspunt vormt. Ik ben geen grote voorstander van CITO training. Wel kan ik jouw kind laten oefenen met de vraagstelling en middels  directe feedback laten leren van zijn fouten. Fouten zijn namelijk het bewijs dat jouw kind het probeert.

Bijles kan ook bestaan uit leren doorzetten, rekenroutes op leren schrijven om tot het goede antwoord te kunnen komen etc.

Bijles is altijd maatwerk. Tijdens de sessies ontdek ik samen met jouw kind aan welke onderdelen wij gaan werken en als hij dit wilt, kan hij ook extra oefenstof mee naar huis krijgen. De lessen vinden altijd plaats na schooltijd. 


testimonial leerling S. ( groep 8 )

Juf Nancy is heel goed in coachen. Ze helpt me met rekenen en begrijpend lezen.
Ze legt het veel fijner uit dan op school waardoor ik alles nu veel beter begrijp.
Je krijgt iedere week huiswerk mee en dat vind ik prettig. Ze legt het uit tijdens de les en daarna kan ik er thuis mee aan de slag. Daar leer ik veel van en dat vind ik super fijn.


 

testimonial moeder J. ( groep 7-8)

“ Na het eerste rapport in groep 7 heb ik contact gezocht met Nancy omdat ik merkte dat mijn zoon ondersteuning kon gebruiken met begrijpend lezen en rekenen. Door een fijne persoonlijke benadering waarbij door Nancy gelijk de hiaten naar voren gehaald werden en een juiste aanpak heeft mijn zoon een sterke groei doorgemaakt. Uiteindelijk heeft hij de basisschool afgesloten met een advies dat ruim een niveau hoger lag dan het voorlopig advies. Maar het belangrijkste is geweest dat hij een stuk zelfverzekerder in het schoolwerk is geworden door de bijlessen. Hij ging ook altijd met plezier naar Nancy toe!”