Bijles

Heeft jouw kind een extra steuntje in de rug nodig ? Eerst weer even wat succesjes opdoen zodat zijn zelfvertrouwen weer groeit? Tijdelijk wat extra uitleg en extra oefentijd om de vaardigheid die nog rammelt eigen te maken? 

Tijdelijk maar, want ik boor de eigen kracht aan.  

Bijles door een ervaren leerkracht die buiten het hokje durft  mee te denken met jouw kind die centraal staat.
Want creativiteit en anders denken is nodig om toch tot het gewenste resultaat te komen. Een manier van leren ontdekken die past bij jouw kind, zodat hij toch mee kan komen in de klas.

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier samen met het krachtige kind gewerkt aan zijn vaardigheden. Soms was er één bepaald onderdeel dat niet lekker liep, vaak lag het ook aan inzicht en gebrek aan structuur. Wat altijd lukt is aansluiten bij wat hij zelf al kan en vooruitgang boeken. 

Welke hulp is vaak nodig ? 

-leren lezen in groep 3 ( tempo en letter/klank kennis)

-splitsen en rijgen ( groep 3)

-lezen met begrip ( groep 4)

-tafels automatiseren ( groep 4 / 5)

-keren en delen ( groep 5 / 6 ) 

-metriekstelsel ( groep 6 t/m 8) 

– breuken en procenten ( groep 6 t/m 8) 

-verhaaltjessommen ( groep 3 t/m 8) 

-spelling lastige woorden en werkwoordspelling ( groep 4 t/5)

-Engels ( groep 7 / 8) 

-lees vaardigheden begrijpend lezen ( groep 4 t/m 8) 

We kijken samen naar wat jouw kind hoort te beheersen. Per leerjaar zijn er doelen opgesteld die ons uitgangspunt vormt. Ik ben geen grote voorstander van CITO training. Wel kan ik jouw kind laten oefenen met de vraagstelling en middels  directe feedback laten leren van zijn fouten. Fouten zijn namelijk het bewijs dat jouw kind het probeert.

Bijles kan ook bestaan uit leren doorzetten, rekenroutes op leren schrijven om tot het goede antwoord te kunnen komen etc.

Bijles is altijd maatwerk. Tijdens de sessies ontdek ik samen met jouw kind aan welke onderdelen wij gaan werken en als hij dit wilt, kan hij ook extra oefenstof mee naar huis krijgen. De lessen vinden altijd plaats na schooltijd. 


Per 1 januari 2022 is online bijles ( voornamelijk in de avonduren) ook mogelijk. Via de boekingsite van apprentus ( www.apprentus.nl) kun je een les boeken. De reservering wordt aan mij doorgegeven en na goedkeuring vindt online contact plaats. De online les verloopt via een beveiligde zoom verbinding. 

De afgelopen maanden heb ik vooral online les gegeven aan groep 8 leerlingen. Zelfs via een beeldscherm is het mogelijk jouw kind aan het het denken te zetten en in actie te krijgen. Er is online materiaal beschikbaar voor rekenen en begrijpend lezen ( v.a. groep 4) maar ook materiaal om te oefenen voor de Iep eindtoets. Ook is het mogelijk om schermen te delen, waardoor jouw kind zijn gynzy of snapped les kan laten zien en wij gericht kunnen werken aan het onderdeel dat nog niet lukt. 

Deze online mogelijkheid is vooral handig als de praktijk locaties vol zitten en / of er een te grote afstand is waardoor langskomen niet mogelijk is. 


testimonial leerling S. ( groep 8 )

Juf Nancy is heel goed in coachen. Ze helpt me met rekenen en begrijpend lezen.
Ze legt het veel fijner uit dan op school waardoor ik alles nu veel beter begrijp.
Je krijgt iedere week huiswerk mee en dat vind ik prettig. Ze legt het uit tijdens de les en daarna kan ik er thuis mee aan de slag. Daar leer ik veel van en dat vind ik super fijn.


 

testimonial moeder J. ( groep 7-8)

“ Na het eerste rapport in groep 7 heb ik contact gezocht met Nancy omdat ik merkte dat mijn zoon ondersteuning kon gebruiken met begrijpend lezen en rekenen. Door een fijne persoonlijke benadering waarbij door Nancy gelijk de hiaten naar voren gehaald werden en een juiste aanpak heeft mijn zoon een sterke groei doorgemaakt. Uiteindelijk heeft hij de basisschool afgesloten met een advies dat ruim een niveau hoger lag dan het voorlopig advies. Maar het belangrijkste is geweest dat hij een stuk zelfverzekerder in het schoolwerk is geworden door de bijlessen. Hij ging ook altijd met plezier naar Nancy toe!”