Sterker staan

ik leer het nooit ”, “ik ben dom”, “ ik kan het toch niet ”, “ het gaat nooit goed “, zijn gedachten die jouw kind regelmatig thuis uitspreekt. Jouw faalangstige kind wordt in beslag genomen door deze gedachten. Hierdoor kan hij zijn gedachten niet goed bij zijn ( huis) werk houden. Hij kan ’s avonds slecht in slaap komen en  is hij ’s morgens vroeg vaak vroeg wakker. En dan is zijn eerste gedachte: “ vandaag is mijn toets“.

Jij maakt je als ouder ongerust want je ziet jouw vrolijke kind veranderen in een piekerig kind met vage klachten als hoofdpijn en buikpijn. Je observeert dat hij een negatief zelfbeeld ontwikkelt en je begint je zorgen te maken.

En terecht want faalangst is een realistische angst om te mislukken in situaties waarin je wordt beoordeeld. En deze angst werkt belemmerend. Jouw kind ontwikkelt een denken vanuit een negatief zelfbeeld. Zijn vrees om te mislukken, staat centraal. Dit bepaalt zijn complete denken. Als deze verkeerde manier van denken niet wordt onderbroken, gaan zijn prestaties op school hieronder lijden.

Het eerste wat zijn juf/meester opvalt, is dat er bij jouw kind niet uitkomt wat er in zit.

Je bent op zoek gegaan naar hulp zodat jouw kind weer zelfvertrouwen opbouwt en op zichzelf en zijn eigen kunnen durft te vertrouwen. Een kind dat durft, zet immers door om vanuit fouten iets te leren. Jouw kind moet eerst fouten maken om iets nieuws te kunnen leren. Maar daar heeft hij lef voor nodig.

Wat hij ook nodig heeft, is een Sterker staan training. Een training die op maat gemaakt wordt en aansluit bij wat jouw kind nodig heeft om weer tot leren te kunnen komen. Zijn blokkade wordt opgeheven en hij leert helpende gedachten op te roepen tijdens een lastige taak. Hij zal in staat zijn om te blijven zitten op zijn plek ( i.p.v. vluchtmodus) en de lastige klus te klaren.

Met een persoonlijke aanpak waar jouw kind zichzelf kan zijn, inspirerende (thuis) opdrachten, feedback en vertrouwen leert jouw kind zichzelf en zijn talenten beter kennen. Hij gaat weer succes ervaringen opdoen vanuit zijn eigen kracht:

  • negatief zelfbeeld omzetten in positief zelfbeeld
  • zelfvertrouwen opbouwen
  • negatieve niet helpende gedachten vermijden
  • positieve helpende gedachten oproepen
  • sterke kanten ontdekken
  • zwakke kanten ontdekken en leren compenseren.

De training duurt circa 9 weken met iedere week een sessie van ongeveer 75 minuten. De training helpt jouw kind letterlijk en figuurlijk “ sterk in het leven “te staan. Wil je niet wachten op een groepstraining ( max. 6 kinderen) dan geef ik de training graag individueel.

Zit je lekker in je vel, dan leer je het wel! Als je in balans bent, sta je sterk! Als je sterk staat, ben je in balans!